A dolgozók nagy részének semmi gondja azzal, ha a munkahelyén esik szerelembe, a főnökök viszont a produktivitás romlásától félnek. A szakértő szerint nem kéne – írja a Piac és Profit.

 Sokan tartanak attól, hogy a munkahelyi románc kellemetlenségekkel jár és feszültséget teremthet, a vége ezért nem lehet más, mint egy elbocsátó szép üzenet a főnöktől vagy a partnertől. Pedig természetes, hogy az emberek cégüknél is ismerkednek, hiszen idejük jelentős részét munkával töltik.

Bár a felső vezetés másképp vélekedhet, a dolgozók 71%-át egyáltalán nem zavarja a kollégái közötti románc – derült ki a DreamJo.bs és az NRC Marketingkutató Zrt. közös felméréséből. Sőt a dolgozók mindössze 5%-ának okoz frusztrációt kollégái ilyen kapcsolata.

„A munkahelyi románcok joggal töltik el félelemmel a munkaadókat: félthetik a produktivitást, a kapcsolat hatását az irodai morálra, azt, hogy mi fog történni, ha esetleg véget ér a kapcsolata. Ezek a fenntartások érthetőek, de könnyen teremthetnek fölöslegesen fullasztó környezetet” – mondta Németh Anna, a DreamJo.bs társalapítója, aki arra biztatja a munkáltatókat, hogy ők is örüljenek a kollégáik boldogságának, de vonjanak meg tiszta határokat azzal kapcsolatban, hogy mi elfogadható a munkahelyen.

Forrás: Piac és Profit