2014 utolsó napján jegyezték be hivatalosan a Nemzeti Pedagógus Kart, azt a testületet, amibe a kormány az állami iskolákban dolgozó tanárokat kötelezően beterelte – írja a 444.hu.

A Nemzeti Pedagógus Kar elvben tanácsaival, javaslataival segítheti a kormányt, és etikai kódexe mindenkire kötelező. A kormány az utóbbi évek oktatási vitáiban szívesen mutogatott a karra, mint a szerintük leginkább legitim tárgyalópartnerre. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete viszont ellenezte a kar létrehozását, és a tanárok rabláncra fűzését látta benne.

Kiss László MSZP-s képviselő szúrta ki, hogy míg a törvény szerint a kar köztestület, és honlapján önmagát is ennek nevezi, addig csak sima egyesületként van bejegyezve. A gyakorlatban nagyon nagy különbség nincs a kettő között, de a köztestület egy komolyabb forma, a cím viselése egyfajta kiváltság.

Kiss megkérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy mi tesz a törvénytelen állapot ellen, aki azt válaszolta, hogy neki ugyan semmit se kellett volna tennie, mert a dolog nem hozzá tartozik, de azért szólt Fővárosi Törvényszéknek, hogy javítsák ki a hibát. 

Forrás: 444.hu