Kirúgta a bértárgyalások előtt a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt a szakszervezeti vezetőket. A Magyar Szakszervezetek Szövetsége durva támadásnak tartja a történteket. Kordás László, elnök a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta, semmilyen fegyelmi vétséget nem követtek el, csupán védték a munkavállalók jogait. Munkaügyi bíróságra viszik az ügyet.

Emellett  - mint mondta - elindulnak a tárgyalások a többi közszolgáltató szakszervezettel és a versenyszféra érdekképviseleteivel, hogy megoldást találjanak arra, hogy rákényszerítsék a munkáltatót, vonja vissza a döntését. Hozzátette, azért nem rúghatnak ki egy érdekképviseleti vezetőt, mert a sajtónak nyilatkozva próbál nyomást gyakorolni a munkáltatóra, hogy emelje a béreket.

Az ügy előzménye, hogy a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezetének elnökét elbocsátották a Fővárosi Közterület-fenntartótól, miután nyilatkozott a Hír TV-nek. Három munkatársának is mennie kellett – a hivatalos indoklás szerint azért, mert munkaszerződésük jogszabályba ütközik. Miközben bértárgyalások zajlanak.

 Forrás: Klubárió