Egy tizenkét éves mucsfai kislány szorul segítségre – tudatta a Tolna Online-nalTukacs Imre, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Tolna megyei képviseletvezetője, lévén, hogy az édesapa és családtagjai évek óta szakszervezeti tagok.

Schmidt Letícia mielodiszpláziás szindróma betegségben szenved, tehát a kislány szervezetében valamilyen oknál fogva nem képződik elegendő egészséges vörösvérsejt. A budapesti László kórházban csontvelő átültetéssel próbálnak meg segíteni rajta. A beavatkozás miatt Letícia előre láthatóan három hónapig lesz a fővárosban édesanyjával, távol az otthonuktól, ami nagyon megterheli az amúgy sem jó körülmények közt élő családot.

Ráadásul a kezelés után otthon is steril szobát kell biztosítani a kislánynak, ami szintén jelentős költséget von maga után. Mint azt megtudtuk, a helyi önkormányzat is igyekszik segíteni a családot a rendelkezésre álló eszközeivel. Tukacs Imre pedig arra kér minden segítő szándékú embert, hogy ha tud, akkor OTP számlaszámára való utalással segítsenek a kislánynak és a családnak. A számlaszám: 11773315-01624746, a számlatulajdonos neve Schmidt Viktória.

Forrás: teol.hu