Soha ilyen kevesen nem kerestek még munkát, így a kereskedőlánc is olyan módszerhez nyúlt, mint a hadseregek vagy a rendőrség: toborzóirodákat nyit – írja a vs.hu.

Soha nem volt még ilyen alacsony az országban a munkát keresők száma. A KSH friss adatai szerint augusztus és október között 4,7 százalékon áll a munkanélküliség, ami negatív rekord – írja a Szabad Föld.

Egy év alatt 71 ezerrel csökkent a munkát keresők száma, így most 219 ezren vannak, akik keresnek ugyan munkát, de nem találnak. A statisztika szerint 4,4 millió magyarnak van bejelentett munkahelye, közülük 221 ezren dolgoznak közfoglalkoztatottként (az elmúlt időszakban a közmunkások száma is egyre csökkent), 115 ezren pedig külföldre ingáznak.

Egyes szektorokban, így a kereskedelemben, különösen nagy a munkaerőhiány.

Emiatt nyitotta meg első toborzóirodáját a SPAR Budapesten, a Nyugati téri szupermarketben. Az áruházlánc Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatójaként azért döntött a kitelepülés mellett, mert szeretne minél közvetlenebb kapcsolatot teremteni az álláskeresőkkel – írja a ProfitLine.

A Nyugati téri áruházban található irodában két HR-szakértő várja az érdeklődőket. A SPAR (is) folyamatosan keres eladókat, pénztárosokat, árufeltöltőket, konyhai kisegítőket, szakácsokat, henteseket, részleg- és osztályvezetőket Budapest egész területére. A vállalat nemre, korra és végzettségre való tekintet nélkül várja a fővárosi vagy a vonzáskörzetben élő, akár pályakezdő érdeklődők jelentkezését a toborzóirodánál.

Hogy a hadseregtől átvett módszer sikeres lesz-e, még nem tudni. Az akut munkaerőhiány miatt egyre több kereskedelmi cég jelenti be, hogy jelentős mértékben növeli a béreket, de úgy tűnik, önmagában még ez sem oldja meg a kérdést.

Forrás: vs.hu