Harmincezer kormányhivatali dolgozó feladata lesz, hogy személyesen vigyék el minden nyugdíjasnak az Erzsébet-utalványt karácsonyig – írja a HVG.

Nem elég, hogy a kormány minden nyugdíjasnak tízezer forint értékben ad még idén Erzsébet-utalványt, nem kispályáznak a módszerrel, ahogyan az ajándékukat meg fogják kapni az idősek. Lázár János ugyanis most bejelentette: az utalványokat személyesen fogják kivinni, összesen 30 ezer ember fog ezzel foglalkozni a kormányhivataloknál. Lázár szerint azért választották ezt a megoldást, mert a Posta darabonkénti 480 forintos áron dolgozott volna. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is megígérte: még karácsonyig megkapják a nyugdíjasok az utalványaikat.

A kormányhivatali dolgozókat biztonsági őr is fogja kísérni. Ha a nyugdíjas épp nincs otthon, akkor a járási hivatalban tudja átvenni az utalványát.

Ez egy gesztus, a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezése – így mutatta be két napja Orbán Viktor az utalványosztogatás ötletét. Mint mondta, nem akartak egy karácsonyi gesztusnál vitát nyitni arról, hogy ki kap több pénzt, ki kevesebbet, ezért egységesen minden nyugdíjasnak jár az utalvány.

Forrás: HVG