A tűző napon, a 35 fokos hőségben kénytelenek várakozni a munkaügyi központhoz érkezők Kaposváron. Emiatt az ajtó előtt tumultus alakult ki kedden délelőtt, több indulatos bekiabálás is hallatszott a tömegből - írja a sonline.hu.

 

– Egyszerre 30-40 ember is vár itt, idősebbek, nők, fiatalok. Én reggel 8 órakor kezdtem a sorban állást, de még 10 órakor sem jutottam be. Tízesével engedik be az épületbe az embereket, ahogy én látom, mintegy félóránként van mozgás, ajtónyitás. Közben mindenki a tűző napon áll, attól félünk, hogy rosszul lesz valaki. Én már nem először járok így, de most már tűrhetetlen. Közmunkásként lejárt a szerződésünk, épp leadnánk a papírjainkat, hogy regisztráljanak, de nem tudtam intézni semmit.

   Holnap állítólag ugyanez lesz, ha nem végeznek ma, a vidékiek jöhetnek be busszal megint. A kétszeri utazás van, akinek egy ezresébe is belekerül – mondta felháborodottan egy középkorú nő. Annyit tett hozzá: a portás nem adott magyarázatot arra, hogy miért ilyen a beengedési rend, csak annyit mondott, hogy ezt az utasítást kapta.

A Kontrássy-közi épület előtt valóban türelmetlen emberek préselődnek egymáshoz. Az ajtón két tábla, az egyiken ez áll: Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatala, a másikon pedig az, hogy az ügyfélfogadási időnek vége. Ennek ellenére nagyon sokan vannak. Az ablak nyitva a hőség miatt, látni, hogy bent is ügyfelek ülnek, de elég szellősen. Kerestük a kormányhivatalt, hogy mi indokolja a beléptetés rendjét, de erre lapzártáig nem kaptunk választ. 

Forrás: sonline.hu