Kinyitottak a csődvédelembe menekülő Palóc Nagyker egyes üzletei, bár csak tartós élelmiszert és háztartási cikkeket lehet kapni náluk – friss áruval nem töltik fel a boltokat.

A cég vezetésével tárgyalt a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete Salgótarjánban. Úgy tudni: a bíróság már kijelölte a csődgondnokot, de ez egyelőre még nem jelent meg a közlönyben. A szakszervezet elnöke azt mondta: eddig 200 munkavállaló mondott fel a CBA korábbi franchise partnerénél – a többiek megvárják, hogy mi lesz a boltok sorsa. Sáling József úgy tudja, hogy a Coop és a Spar is érdeklődik egyes egységek iránt.

„Az érdekünk mindannyiunknak az, hogy a csődöt sikerüljön rendezni. Mi azt képviseltük és arról tárgyaltunk, hogy a dolgozók minél előbb megkapják a bérüket, nem majd valamikor, nem utólag, és amivel tartoznak, azt is. Nemcsak a munkabért, hanem a tb-ellátást, az utazási költséget is. Az elmúlt hónapit, a jelenlegi hónapit is meg kell hogy kapják, és információt kell kapniuk arról, hogy hogyan tovább. Eladnak boltokat vagy nem? Marad itt cég, vagy marad valamennyi a cégből, vagy nem? Lesz-e munkájuk az embereknek vagy nem?” – mondta a szakszervezeti elnök.

Forrás: HírTv