A Regus felmérése szerint a munkavállalók ma már szívesebben dolgoznak olyan cégeknél, amelyek rendelkeznek jótékonysági és vállalati felelősségvállalási (CSR) stratégiával – írja a Piac és Profit.

 A Regus legfrissebb felmérése kimutatta, hogy a munkavállalók világszerte kulcsfontosságúnak tartják a jótékonyság és a vállalati felelősségvállalás kérdését. Válaszaik alapján a munkavállalók két hasonló állásajánlat közül azt választanák, ahol a cég bizonyíthatóan folytat jótékonysági tevékenységet, és valamilyen módon támogatja a közösséget.

A Regus felmérésében részt vevő közel negyvenezer válaszadó mintegy felének (47 százalékának) fontos, hogy munkaadója részt vegyen jótékonysági programokban. Sőt, a vállalati felelősségvállalás kérdése is számít a munkahely kiválasztásakor. Sokan (43 százalék) állították, hogy két hasonló álláslehetőség közül a többet jótékonykodó vállalat ajánlatát választanák. Vagyis azok a vállalkozások, amelyek bizonyíthatóan támogatják a közösséget, sikeresebben tudják megszerezni és megtartani a legjobb szakembereket.

A válaszadók harmada közvetlenül is szeretne részt venni a vállalat jótékonysági munkájában, 34 százalékuk többet szeretne tudni a témáról. Negyvenegy százalékuk értékeli a vállalati felelősségvállalási kezdeményezéseket, de 29 százalékuk úgy véli, kevés információt kap róluk.

Negyedük (25%) szeretne tájékozottabb lenni a többi osztály jótékonysági és vállalati felelősségvállalási tevékenységével kapcsolatban. 40 százalékuk gondolja úgy, hogy a szektorban működő cégek aktívabbak is lehetnének a vállalati felelősségvállalás és a jótékonykodás (37 százalék) területén. A Regus szóvivője szerint már-már nyilvánvaló, hogy az alkalmazottakat ma már nemcsak az önző karrierépítési célok vezérlik, hanem egyértelműen kijelentik, hogy szívesebben dolgoznak olyan cégnél, amely eredményeket tud felmutatni a társadalmi felelősségvállalás terén is. A jótékonysági programokban való részvétel pozitív és felelősségteljes szervezet képét sugározza, és az alkalmazottak is büszkék arra, hogy ilyen munkahelyen dolgoznak.

A vállalkozásoknak érdemes figyelembe venniük ezt a társadalmi munka iránti elkötelezettséget, tájékoztatniuk alkalmazottjaikat a jótékonysági és vállalati felelősségvállalási projektekről, és felajánlaniuk a közvetlen részvétel lehetőségét. Azok a dolgozók, akik ismerik cégük emberbaráti tevékenységét, elégedettebben és motiváltabban végzik munkájukat. A jótékonysági programok mindezek mellett azt is lehetővé teszik, hogy a vezetők és a beosztottak egy csapat tagjaiként, közösen dolgozzanak.

Forrás: Piac és Profit