A kormány intézkedései révén sokkal könnyebb ma az iskolakezdés a magyar családoknak, mint hat évvel ezelőtt - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azokra az ellenzéki kritikákra reagálva közölte, amelyek szerint a tankönyvek mellett sok olyan kiadással is jár a tanévkezdés a családoknak, amelyeket a kormány nem vállal át. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint az ingyen tankönyv nem segítség.

Az ingyenes tankönyv nagy károkat okoz, és nem lesz tőle könnyebb a tanévkezdés – mondta Mendrey László a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában, hozzátéve: kérdéses azoknak a könyveknek a minősége, amelyekhez mindenki ingyen jut hozzá.

Az szakszervezeti vezető szerint attól, hogy a könyveket ingyen kapják meg a családok, még rengeteg kiegészítőre van szüksége a diákoknak, így az iskolakezdés továbbra is óriási kiadásokat jelent a szülőknek.

Mendrey László úgy véli, Magyarország egy olyan sziget, ahol nem vesznek tudomást a változásokról, az oktatás nem halad együtt a technikával, ennek pedig súlyos következményei lesznek.

A PDSZ elnöke beszélt arról is, hogy a tanévkezdést követően is lehet majd számítani a pedagógusok által elkezdett mozgalmakra, hiszen semmi olyan nem történt, ami indokolná a megmozdulások befejezését.

Forrás: Klubrádió