Egy modern, szolgáltató közigazgatás csak kiváló apparátussal valósítható meg, ezért is kellett bevezetni a közszolgálati életpályamodellt - erről beszélt a Somogy TV stúdiójában dr. Neszményi Zsolt. A kormánymegbízott kiemelte: a fronton dolgozó, ügyfelező munkatársak 30-50 százalékos béremelést kaptak. A fizetéseket pedig a jövőben a teljesítményhez igazítják.

2008 óta nem emelték a közszolgálati dolgozók bérét, így a kormánynak mindenképp lépnie kellett. Emellett azonban az is fontos volt, hogy ne a korábbi rosszul működő rendszert betonozzák be - hangsúlyozta stúdiónkban dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott.

dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, SMKH:

Rugalmatlan volt, nem követte a teljesítményt, nem tükrözte azt, hogyha valakinek megvolt a végzettsége és a szolgálati ideje, akkor ugyanannyi bért kapott mint eddig. Függetlenül attól, hogy az egyik sokkal jobban teljesített, plusz feladatokat lehetett rábízni, túlórát végzett, besegített a fiatalabb munkatársak betanításába.

Az új rendszerbe azonban már a piaci szemlélet jelenik meg. Ez pedig azt jelenti, hogy a közszolgálatban dolgozók a teljesítményük alapján kapnak fizetést. Ez pedig azt jelenti, hogy a bérük változhat az elvégzett munka alapján -emelte ki Neszményi Zsolt. A kormánymegbízott hozzátette: a július 1-ével bevezetett közszolgálati életpályamodell sok korábbi anomáliát is felszámol.

dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, SMKH:

Az idegennyelv ismereti pótlék, amit az is megkapott aki soha életében egyszer nem használt idegennyelvet mondjuk egy húsz éves közigazgatási karrierje alatt egyetlen egyszer sem szólalt meg a magyaron kívül más nyelven, de járt neki, mert megvolt a végzettsége. S, ez adott esetben komoly bérkülönbségeket jelentett a munkatársak között, itt Kaposváron volt olyan kollégánk, akinek három felső fokú nyelvvizsgája volt a kormányablakban, de igazából nem tudtuk.

A korábbiakhoz képest most mintegy harminc százalékkal kevesebb vezető dolgozik a hivatalokban. Ez és a béremelés mikéntje is azt mutatja, hogy fontos a közszolgák megbecsülése.

dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, SMKH:

Jelen pillanatban 30-50 százalékos bérfejlesztést kaptak azok a munkatársak, akik a legtöbbet ügyfeleznek, a fronton dolgoznak és harcolnak. A középvezetők még igen, a felső vezetők már nem részesültek bérezésben tehát egyértelműen az volt a cél, hogy azok, akik az igát húzzák és ügyfeleznek itt lent járási szinten az ő bérük legyen rendezve, nagyon sok munkatársunk volt, aki a bérminimum közelébe keresett.

A közszolgálati életpályamodellről és az állami rezsicsökkentésről bővebben ma esti Miért? című műsorunkban beszél a kormánymegbízott.

Forrás: somogytv.hu