Tényleg olyan rosszul bánnak egymással a nők a munkahelyen? - teszi fel a kérdést Sheryl Sandberg Facebook-vezető a New York Timesban, majd egy kutatóval közösen megpróbál a sztereotípiák mögé látni – olvasható  a HVG oldalán.

Bár az egymást segítő nők jelensége Sandberg szerint mindennapos, ennek ellenére makacsul tartja magát az elképzelés, hogy a nők inkább csak gáncsolják egymást. A legnagyobb ellenség a nők számára egy erős nő – hangzik a figyelmeztetés. A méhkirálynő elutasítja, hogy segítsen másoknak; ha egy ilyen nőtől nőként segítséget vagy tanácsot akarunk kérni, bevágja előttünk az ajtót - idézi Sandberg cikkét a Monsoon Info blog.

Csakhogy Sandberg szerint statisztikai értelemben ez nem igaz, és kutatások támasztják alá, hogy a nők igenis lehetőséget teremtenek egymás számára. Sandberg elismeri, hogy a méhkirálynő jelenség létezik, de sokkal ritkább, mint ahogy az általánosan elterjedt vélekedés. Véleménye szerint a jelenség oka az, hogy a múltban a strukturális egyenlőtlenségek a nőket törékeny helyzetük megvédésére kényszerítették. Kutatások bizonyítják, hogy ha a férfiak által uralt környezetben a nők nem érzik biztosnak a helyüket, vonakodnak közbenjárni más nőkért. Egy tehetséges társuk fenyegetést jelent számukra, ha csak egy hely van az asztalnál a nőknek.

Ez a viselkedés azonban nem eredendően a nőkre jellemző, hanem természetes reakció, amellyel a diszkriminációra reagálunk, ha egy nem domináns csoporthoz tartozunk. Attól tartva, hogy saját csoportjukat nem értékelik mások, néhányan inkább elkülönülnek annak más tagjaitól. Azonosulnak a társadalmi előítéletekkel, és kerülni kezdik csoportjukat. Sandberg szerint azonban ahogy egyre több nő kerül magas pozíciókba a munkahelyeken, párhuzamosan a méhkirálynő jelenség is el fog tűnni.

Forrás: HVG