Egyenes összefüggés mutatható ki egy ország internetes ellátottsága és társadalmának boldogsága között – ismertette egy kutatás eredményét az idei Információs Társadalom Parlamentje eseményen Deng TaiHua, a Huawei kelet-közép- és észak-európai régiós alelnöke. A vállalat szerint a munkahelyteremtésnél is jól jön a szélessávú internet – írja a HVG.

A biztonságosabb, tágasabb és okos Magyarország egy boldogabb Magyarországot teremt című koncepció lényege, hogy a jövő társadalmai mind információs kommunikáción alapuló, összekapcsolt társadalmak lesznek, amelyekben megvalósul a biztonság és a mindenhol elérhető szélessávú internetkapcsolat. Deng Taihua hangsúlyozta annak a jelentőségét is, hogy a kormányoknak ezt a folyamatot segíteni kell, annak érdekében, hogy a gazdasági fejlődés fenntartható maradjon.

A vállalat szerint a boldogság és a digitális összekapcsoltság között kimutatható az összefüggés: a Huawei és az amerikai University of Columbia közös kutatása szerint egy ország globális összekapcsoltsági mutatójának (Global Connectivity Index, GCI) 10 ponttal való növekedése átlagosan 5,5 százalékos emelkedést hoz a társadalom emberi boldogságérzet-mutatójában (Human Happiness Index, HHI).

A digitalizációnak köszönhetően a Big Data lesz az új olaj, a legértékesebb nyersanyag a világban – mondta a Huawei alelnöke, aki a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) elemzését idézve azt is hozzátette: a szélessávúinternet-penetráció 10 százalékos növekedése 1,3 százalékkal növeli az adott ország GDP-jét, és minden ezer új szélessávú kapcsolat 33 munkahelyet teremt.

Forrás: HVG