Elkészítette „osztályfőnöki beszámolóját” az „osztályozó konferenciájára” a Tanítanék Mozgalom. Nem hagyományos összegzésről van szó, mert az osztály sem átlagos, kormánytagokból áll ugyanis. „A kormány létszáma 12 fő. 12 fiú, 0 leány. Államtitkárokkal együtt megszámlálhatatlan” – fogalmaznak a kormány oktatáspolitikájával elégedetlen pedagógusok.

Az alternatív beszámolóban pontokba szedve sorolják fel, mi minden történt a tanévben.

„Tanév közben távozott Juditka. Mivel ez rendkívüli osztály, év közben is lehet bukni. Februárban érkezett hozzánk Lacika. Gyorsan fölvette a ritmust, és hamar beilleszkedett a közösségébe” – fogalmaztak az államtitkárváltással kapcsolatban.

„Nebulóink, a kormány tagjai már a tanév elején mentességet kértek etika és erkölcstan alól, de hamisított orvosi igazolást hoztak. A szövegértésük igen gyenge, a kompetenciateszten többen nem érték el az első szintet sem a hétből, amely szignifikáns különbséget mutat a magyar társadalom többségével. Rengeteget mulasztottak igazolatlanul, amelyet nem elsősorban órákban lehet kifejezni, hanem cselekedetekben” – értékelték a kormány hozzáállását.

„Sajnos nem dicsekedhetünk kimagasló tanulmányi eredményekkel: mindannyian bukásra állnak.

Tekintve, hogy az osztály tagjai mind elmúltak 16 évesek, s így már a HÍD programba sem nyerhetnek felvételt, osztályfőnökökként nevelő szándékkal a közmunkát javasoljuk szeretett osztályunk számára” – derül ki az értékelésükből.

A Tanítanék Mozgalom hétvégi demonstrációját úgy vezették fel, hogy „az osztályozó konferenciát 2016. június 11-én tartjuk Budapesten és hat vidéki városban: Békéscsabán, Szegeden, Debrecenben, Győrött, Pécsett és Miskolcon”.

A beszámoló végén Törley Katalin, Pilz Olivér és Pukli István neve olvasható „osztályfőnökként”.

Forrás: HVG