Megszületett a bérmegállapodás az egészségügyben, de még most sem kap mindenki fizetésemelést. Ezt kifogásolja a fekete ruhás nővér is, sérelmeiről nyilatkozott a Faktornak.

Az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán csütörtökön reggel jelentette be, hogy megállapodtak az egészségügyi dolgozók fizetésemeléséről. Eszerint a szakorvosok és szakgyógyszerészek alapbére idén szeptember 1-jétől bruttó 107 ezer, 2017. november 1-jétől pedig bruttó 100 ezer forinttal nő. A rezidensek fizetése jövő novembertől 50 ezer forinttal emelkedik. A szakdolgozóknál szeptembertől új bértáblát vezetnek be, de idén átlagosan 26,5 százalékkal nő az alapbér, jövő novembertől pedig 12 százalékkal.

- Nem vagyok elégedett. Akkor lennék elégedett, ha azok a háttérdolgozók is kapnának béremelést, akik kilenc éve nem kaptak – mondta a Faktornak Sándor Mária. Szerinte a fizetésemelés az orvosok mellett azoknak is kijár, akik őket segítik. A fekete ruhás nővér akkor lesz elégedett, ha tényleg minden egészségügyi dolgozó – beleértve a betegszállítóktól kezdve a mosodában dolgozókig mindenkit – bérét megemelik.

Forrás: Faktor