Április 22-től e-learning alapú távoktató felkészítő tanfolyamra jelentkezhet a Diplomamentő program minden olyan résztvevője, aki - a próbálkozások ellenére - eddig még nem tudott nyelvvizsgát szerezni, ám a külön kérelemre, decemberi 31-ig meghosszabbítható végső határidőig számot kíván adni tudásáról.

 

Az Euro Nyelvvizsga Központ (Euroexam) által kifejlesztett, ingyenesen igénybe vehető Mentőöv tanfolyam azoknak a volt diplomamentős diákoknak adhat jelentős segítséget, akik eddigi próbálkozásaik során a B2-es szintű nyelvvizsgán megközelítették, de nem érték el a sikerességi küszöböt, hajlandók további 3-5 hónapot belefektetni a nyelvtanulásba, ám önállóan nem, vagy csak nagyon nehezen tudnának felkészülni az újabb vizsgára.

A Mentőöv tanfolyam feltételeit az Euroexam a Diplomamentő programot elindító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft-vel (OFA) történt egyeztetést követően dolgozta ki - áll a közleményükben.

A korábbi nyelvvizsga-próbálkozás eredményétől függően három-, négy-, vagy öthónapos tanfolyam a tanulókat folyamatos aktív munkára készteti.

A tanfolyamra valamennyi diplomamentős tanuló jelentkezhet. A Mentőöv indításának első napján 750 volt diplomamentős regisztrált a tanfolyamokra, és a fejlesztők összesen mintegy 2500 résztvevőre számítanak.

Az OFA tájékoztatása szerint akik december 31-ig nem szereznek nyelvvizsga-bizonyítványt, azoknak vissza kell fizetni a diplomamentős képzés árának felét.