A Paksi Deák Ferenc Általános Iskola alsó tagozatos épületének tervezett bérbe adása ellen tiltakozott Mezősi Árpád, mint a Pedagógusok Szakszervezete Paksi Városi Szervezetének titkára – írja a teol.hu.

Sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az önkormányzat véleményük megkérdezése nélkül döntött úgy, hogy bérbe adja az egyik épületszárnyat, hogy abban a szekszárdi Kék Madár Egyesület fogyatékkal élőket foglalkoztató éttermet hozzon létre és működtessen. Mezősi Árpád szerint habár a másik épületben vannak a négy alsós osztály tantermei, ez a régi szárny is kihasznált, itt van a tornaterem, amihez öltözőnek használják az osztálytermeket, de nyelvórákat, gyógypedagógiai és más foglalkozásokat is tartanak benne. Ugyanakkor – mint mondta – aggályos, hogy a konyha, étterem autóforgalma veszélyeztetné a gyerekeket, ha pedig az udvarból különítenek el területet, kicsi marad az élettér. Hozzátette, hogy a tantestület és a szülők véleményének kikérésével bizonyára jobb döntés is születethetett volna, és ha nem áll el ettől a szándékától a városvezetés, aláírásgyűjtést kezdeményeznek.

– Természetesen felmértük az épület kihasználtságát – reagált Süli János polgármester. Hangsúlyozta, a szándék az, hogy megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítsék.

Hozzátette, hogy nem az egész épületről, hanem annak egy részéről van szó, amihez külön bejáratot biztosítanak, ha aktuálissá válik a kérdés, de – mint aláhúzta – egyelőre szó sincs erről. Az említett egyesület pályázaton szeretne indulni, ezért került sürgősséggel a kérdés a testület elé. Ha a bérbeadás valóban hátrányosan érinti a gyerekeket, más épületet fognak keresni. Süli János azt mondta, fontos számukra az iskola, amelynek tervezett külső felújítása a szünetben elkezdődik.

Forrás: teol.hu