Folyamatosan kapják a felmondóleveleket a pápai húsüzem dolgozói. A felszámoló szerint a jövőbeni új tulajdonost semmi nem kötelezi a dolgozók továbbfoglalkoztatására. A 4,5 milliárdos vagyonra egyébként 110 milliós volt a legmagasabb ajánlat - értesült az ATV. Sajtóhírek szerint néhány napja Mészáros Lőrinc is járt a városban.

A Pápai Hús Kft.-ben a város önkormányzata három éve szerzett többségi tulajdont, kétmilliárd forintért. Akkor Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta: a döntés jó volt, az itt dolgozó emberek megnyugodhatnak, munkahelyük nincs veszélyben, a beszállítók pedig ki lesznek fizetve - adta hírül a televízió.

Másfél évvel később azonban kiderült, hogy a céget az önkormányzat jelentős hozzájárulása sem tudta megmenteni, ezért 2015 novemberében megkezdődött a felszámolás. A dolgozók mostanra sorra kapják felmondóleveleiket.

Az ATV megkereste a felszámolót, aki azt válaszolta: azért bocsátják el a dolgozókat, mert az új tulajdonos csak az eszközöket vásárolta meg és nem kötelezi őt semmi a dolgozók továbbfoglalkoztatására. A vevő személyéről ugyanakkor nem adtak információt.

Az Agrárszektor.hu korábban úgy értesült, hogy Mészáros Lőrinc, a miniszterelnök bizalmasa, az eladási határidő előtti napokban tárgyalt az üzemben. A portál szerint az üzletember agrár portfóliójába illeszkedik is a Pápai Hús, mivel egyik felcsúti cége nagyüzemi sertéstartással foglalkozik.

Forrás: napi.hu