Megfenyegetett néhány szerkesztőséget is a BKV egy, a cégvezetés számára kellemetlenül harcos szakszervezeti vezető miatt. A cég közleményben arról írt, hogy megteszi a megfelelő jogi lépéseket az Egységes Közlekedési Szakszervezet „kommunikálásában partner médiumokkal szemben” is.

Az EKSZ vezetője leszögezte: minden, a BKV-nál tapasztalt és nyilvánosságra hozott korábbi állítását vállalja, nem hagyja magát, a szakszervezeteket és rajtuk keresztül a dolgozókat megfélemlíteni. Most például azért emeli fel a hangját ismét, mert megkezdődtek a kirúgások a cégnél, naponta tucatjával kapják a karbantartók az elbocsátó leveleket.

Nem akar a sajtón keresztül üzengetni a BKV vezérigazgatójának Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, de a cég tegnapi, fenyegető közleménye kapcsán – miszerint  „A BKV Zrt. vezetésének elege van Nemes Gábor egyoldalú kommunikációjából, ezért   megteszi a megfelelő jogi lépéseket az ismét valótlanságokat állító szakszervezeti vezetővel, valamint az ezek kommunikálásában partner médiumokkal szemben” –, mégis leszögezi: az igazságérzete és a komolyan vett szakszervezeti értékek miatt sem fog elhallgatni, továbbra is nyilvánosságra hozza azokat a visszásságokat, amelyekről nem lehet a cégvezetéssel kulturáltan és érdemben egyeztetni.

Nemes úgy véli, ha ő most, a cég megfélemlítési kísérletének hatására meghátrál, akkor elárulja azokat a dolgozókat, akikben van még szemernyi bizalom is a szakszervezeti munka iránt. Az mindenesetre elgondolkoztató, hogy egy ekkora cég első embere és tanácsadói azt gondolhatják, hogy hatalmuknál fogva egyszerűen elhallgattathatnak egy szakszervezetet csak azért, mert a többi 25 érdekvédelmi tömörülés vezetője hallgat – írja közleményében az elnök.

Nemes úgy véli, a mostani elhallgattatási kísérlet is arra utal, hogy az EKSZ gyakran darázsfészekbe nyúl, érdekeket sért, ezért a helyi hatalom – talán utasításra – mindent be fog vetni, hogy megakadályozza a szakszervezet érdemi munkáját.

Az azonban sötét, félelmetes időket idéz, hogy a cégvezetés nyilvános közleményben még a szakszervezeti hírek „kommunikálásában partner médiumokat” is jogi lépésekkel fenyegeti – véli Nemes. Másrészt pedig megmosolyogtató, hogy a BKV vezetői azt gondolják, némi fenyegetéssel „a folyamat radikális leállítása érdekében” a médiát is sakkban tarthatják./.../

A történtek miatt a szakszervezeti vezető erősen fontolgatja, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul.

Forrás: hirhatar.hu