Nem igaz, hogy A BKV-nál aláírt bérmegállapodásban diszkriminálták a közlekedési cég egyes dolgozóit - állítja a vállalat igazgatósága. Beperlik Nemes Gábor szakszervezeti vezetőt, mert ezt mondta – tudta meg az Origo.

A BKV Zrt. vezetésének „elege van” Nemes Gábor egyoldalú kommunikációjából, ezért „megteszi a megfelelő jogi lépéseket” a szakszervezeti vezetővel szemben - írta közleményében a budapesti közlekedési cég.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke nemrég blogján is arról írt, hogy Bolla Tibor „a BKV megmentőjének jelmezében tündököl” és megemelt jussával, milliós fizetésével is a BKV érdekeit szolgálja”.

A BKV szerint viszont Bolla Tibor elnök-vezérigazgató jövedelme közel 40 százalékkal csökkent, amióta a vezérigazgatói munkakört ellátja.

A szakszervezeti vezető szerint diszkriminálják is a BKV dolgozóit: 2016-ban elbocsátanak 96 karbantartót, és az óbudai buszgarázs bezárásának is hasonló lehet a következménye. Azt is írta blogjában, hogy ami a bértárgyalásokon zajlik, egyenesen röhejes kabaré”.

Szerinte a béremelési ajánlat túlágosan alacsony.

A BKV szerint viszont a munkavállalók többségét képviselő szakszervezetek úgy írták alá a bérmegállapodást, hogy az utolsó két bértárgyaláson Nemes Gábor már meg sem jelent. A szakszervezeti vezető „vélt diszkriminációt próbál felfedezni” és „szintén vélelmezett, félreértelmezett visszásságokra” hívja fel a figyelmet, amikor újságíróknak nyilatkozik.

Forrás: Origo