Hatályon kívül helyezte tegnap a Liga Szakszervezetek elnöksége a konföderáció távozó elnökének megbízási szerződését – írja a Magyar Hírlap.

Gaskó István tegnap kísérletet tett arra, hogy irodájából nagy mennyiségű iratot elszállítson. Ezt végül az általa kihívott rendőr akadályozta meg.

Hatályon kívül helyezte tegnap a Liga Szakszervezetek elnöksége azt a korábbi határozatát, amely szerint a konföderáció távozó elnökével megbízási szerződést kötöttek volna öt hónapra „érdekvédelmi és szakszervezet-politikai tanácsadásra", havi bruttó nyolcszázezer forint értékben. A mostani döntést azzal indokolták, hogy Gaskó István a tervezetet elutasította, és attól „teljes mértékben eltérő tartalmú szerződés megkötésére tett ajánlatot". Felidézték, több tagszervezet kezdeményezte Gaskó elnöki tisztségből történő visszahívását.

  A Liga Tanács mai ülésére Gaskó István levelet írt, amely szerint elnöki tisztségéről lemond, mandátumát visszaadja. Információink szerint tegnap kísérletet tett arra, hogy irodájából nagy mennyiségű iratot elszállítson. Miután ezt megakadályozták, rendőrt hívott, aki azonban nem a távozó elnöknek adott igazat, így végül a dokumentumok visszakerültek a szakszervezeti székházba.

Forrás: Magyar Hírlap