Amint arról a Magyar Hírlap elsőként beszámolt, egy héttel ezelőtt a konföderáció hét elnökségi tagja „a magyar munkavállalókért érzett felelősségtől vezérelve” kezdeményezte Gaskó István elnöki tisztségből történő visszahívását – írja a Magyar Hírlap.

Az indítvány aláírói Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Pongó Géza, a Független Rendőrszakszervezet főtitkára, Buzásné Putz Erzsébet, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének elnöke, Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Tóth Zsuzsanna, a Postásszakszervezet elnöke, Hegedűs Andrea, az Olajipari Szakszervezet alelnöke és Várnai Zsuzsanna, a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezet elnöke voltak.

   Megtudtuk, azóta újabb tagszervezetek jelentették be csatlakozásukat a kezdeményezéshez, így a Központi Rendőrszakszervezet, a Körmendi Faipari Dolgozók Független Szakszervezete és az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. Az EVDSZ azonban csak akkor menesztené az elnököt, amennyiben Gaskó a február 18-i Liga Tanács ülésen nem mond le. Ez azért nem lényegtelen, mert ha a Liga vezetője önként távozik – amint ezt január 25-én bejelentette –, akkor – az elnökség korábbi döntése szerint – 4,44 millió forint „búcsúpénzt" is kapna, valamint öt hónapra megbízási szerződést a konföderációnál „érdekvédelmi tanácsadásra", havi bruttó nyolcszázezer forint értékben.

Forrás: Magyar Hírlap