A kormány a Kúriához fordul, miután a szociális dolgozók szeptemberre tervezett sztrájkjukban bezárnák a bölcsődéket és a hajléktalanellátókat is. A kormány szerint ez már túl sok lenne.

A Kúriához fordul a kormány, miután a Fővárosi Törvényszék jogerősen a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság javára döntött a sztrájk esetén nyújtandó, még elégséges szolgáltatások tárgyában – írta csütörtöki számában aNapi Gazdaság.
 
  Nyitrai Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta: megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy a bírósági döntés értelmében nem alapszolgáltatás sem a bölcsődei, sem a hajléktalanellátás.
 
  Ez azt jelenti, hogy „sztrájk esetén be lehet zárni a hároméves kor alatti gyerekek nappali ellátó intézményeit, mint ahogy a hajléktalanok nappali melegedőit is" – idézte az újság az államtitkárt.
 
  Szűcs Viktória, a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság elnöke közölte a lappal: amíg a kormány nem terjeszt elő megállapodástervezetet, nem mondanak le a szeptemberre tervezett munkabeszüntetésről.