A MÁV vezetése 2,2 százalékos béremelést és évi kétszer 25 ezer forint pluszpénzt ígér a vasutasoknak – írja a Világgazdaság.

A MÁV-csoport vezetése 2,2 százalékosos alapbéremelést, az alapbér további 0,5 százalékát kitevő önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj kiegészítést, továbbá két alkalommal 25-25 ezer forint egyszeri kifizetést ajánlott a nem vezetői munkakörben foglalkoztatottak részére a ma reggelre összehívott szakszervezeti egyeztetésen - közölte a cég.

A javaslat szerint a munkáltató az alapbér emelését visszamenőlegesen, január 1-jei hatállyal hajtja végre minden olyan munkavállaló számáta, akinek az alapbére nem haladja meg a 450 ezer. A két 25-25 ezer forintos egyszeri kifizetést a nyári vasutasnapra, illetve karácsony előttre ígérik.

A cégvezetés úgy számol: ezt az ajánlatot tudják tenni anélkül, hogy létszámleépítés elrendelésével kellene további forrást előteremteni.  A munkáltatói oldal az írásbeli javaslat átadásakor azt kérte a kollektív munkaügyi vitát kezdeményező hét szakszervezet képviselőjétől, hogy az ajánlattal kapcsolatban kedd reggel 8 óráig írásban tegyenek nyilatkozatot.

Forrás: Világgazdaság