Vegzálják, zsarolják a tanárokat egy szegedi pedagógus szerint. Nyílt levelet tett közzé a 22 éve tanító pedagógus – írja a HVG.

Szegeden többféle módon vegzálják az iskolák dolgozóit, akik fontolgatják, hogy csatlakoznak a miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestületének petíciójához – állítja egy, a Szegedi Szakképzési Centrum egyik iskolájában tanító tanár, aki csak annyit árult el magáról, hogy 22 éve van a pályán, szakmai tárgyakat oktat, van két egyetemi és egy főiskolai diplomája, valamint egy felsőfokú okj-s végzettsége.

A szegedi tanár Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkárnak írt szombaton nyílt levelet a tanitanek.com oldalon írja delmagyar.hu. „Tisztelt Államtitkár Asszony! Ezúton szeretném felvilágosítani, hogy Szegeden többféle módon is vegzálják az iskolák dolgozóit!" – kezdődik a nyílt levél. A tanár szerint felhívják telefonon az iskolák igazgatóit, rendkívüli igazgatói értekezleteket hívnak össze, és kötelezik az igazgatókat arra, hogy ha történik valami a Herman-levél kapcsán, akkor azt jelentsék. A tanár levele szerint a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója vegzálja az igazgatókat. Azt írja, hogy „természetesen minden szóban megy, nehogy nyoma maradjon.

Tavaly július elsején alakult meg a Szegedi Szakképzési Centrum – tíz iskolával. Ezek a következők: Csonka János, Déri Miksa, Gábor Dénes, József Attila, Kossuth Zsuzsanna, Kőrösy József, Krúdy Gyula, Vasvári Pál, Vedres István és Móravárosi Ipari szakképző iskola. A tíz iskolából szombat eddig öt – a Kőrösy József, a Csonka János, a Vasvári Pál, a Krúdy Gyula és a Gábor Dénes – csatlakozott a miskolci tanárok petíciójához.

Forrás: HVG