A kollektív szerződés bevezetésének lehetősége javíthat az egészségügy helyzetén, de az orvoselvándorlást csak a béremelés és a munkakörülmények javításával lehet megakadályozni – Rácz Jenő szerint.

A kórházszövetség korábbi elnöke aHír TV Reggeli járat című műsorában arról is beszélt, hogy egyelőre nem látják az orvosok, hogy milyen következménye lehet annak, ha megszűnik az Országos Egészségügyi Pénztár és a hozzá tartozó intézmények.

„Vannak olyan feladatok, például az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, az Országos Vérellátó Szolgálat, amelyek olyan feladatokat látnak el, amelyek nélkülözhetetlenek a rendszerben, és önmagában is óriási feladatokat jelentenek, ha belegondolunk abba, hogy az OEP több mint ezermilliárd forint feletti összeggel rendelkezik és osztja el azt a lehető legjobb tudása szerint" – jegyezte meg Rácz Jenő.

A bürokráciacsökkentés jegyében a kormány több mint 70 állami, országos háttérintézmény, költségvetési szerv átszervezését, illetve megszüntetését tervezi – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön. Korábban a VS.hu írt arról, hogy tizenhárom állami intézmény júliustól jogutód nélkül megszűnhet, 60 pedig beolvadhat a fenntartó minisztériumba.

Forrás. Hír TV