Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnök elmondta, ismételten pánikvásárlásba kezdtek a magyarok, holott egyáltalán nem indokolt ez jelenleg, elég csak a tavalyi tavaszra gondolni – írja a liner.hu.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi nap folyamán jelentette be az újabb sor korlátozásokat, amelyet a harmadik hullámra reakcióként lépett meg a kormány. A legfőbbek ezek közül az általános iskolák és óvodák bezárása, valamint a legtöbb szolgáltatás felfüggesztése.

A döntések között szerepelt a „létfontosságúnak” bélyegezett üzleteken kívül minden üzlet bezárásának elrendelése, vagyis az élelmiszerboltokon, drogériákon, patikákon kívül nem nagyon maradhat nyitva semmi. Azóta annyi kivétel kiderült, hogy a dohányboltok például nyitva maradhatnak, és a hétfői nap folyamán, nőnapra tekintettel, még a virágboltok is.

Minden bizonnyal ennek hatására a csütörtöki nap folyamán kisebb káosz alakult ki az élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó üzletekben, tömött parkolók és zsúfoltság volt a jellemző jelenet – számolt be róla a Magyar Nemzet. Mint írták, az emberek rögtön elkezdtek készülni a hétfőtől hatályba lépő újabb korlátozásokra.

Bubenkó Csaba a lap megkeresésére viszont elárulta, hogy a hétfőtől elrendelt oktatási intézménybezárások következtében is több alapanyagot kezdtek felvásárolni az emberek, ám úgy véli, erre semmi szükség.

A pánikvásárlás jelenleg a kisebb boltoknál érezteti elsősorban a hatását, ám valamennyien megkezdték a felkészülést a nagy rohamra. Bubenkó szerint a raktárak tömve vannak, az áruházláncok pedig pont a korábbi tapasztalatokra támaszkodva megfelelően felkészültek.

A KDFSZ elnöke külön arra kért mindenkit, hogy ne vásároljunk „dömpingszerűen”, pont abból kiindulva, hogy a tavalyi év megfelelően bebizonyította: senki nem marad enni- és innivaló, gyógyszerek, fertőtlenítők és alaptermékek nélkül maradni.

Forrás: liner.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!