A BKV-nak gyártott formaruhák első szériájánál téves címke került a kabátokba, ezért mutathatott ki egy vizsgálat eltérést, de a gyártó szerint ezt a hibát orvosolták, a valódi anyagösszetétel pedig amúgy megfelelt a tenderkiírásnak. A MÁV-nak is ők gyártanak, ott nem tapasztaltak problémát – írja az Origo.

Visszautasítja a BKV formaruháit gyártó cég a társaságot rossz színben feltüntető állításokat. Az állami vállalat az Origo kérdésére magyarázattal szolgált arra, miként bukhattak meg az 1,58 milliárd forintért megrendelt termékeik egy minőség-ellenőrzésen, miközben megfelelnek az előírásoknak.

Semmi baj a formaruhákkal

Jegyzőkönyvekkel is tudja bizonyítani a Kézmű Nonprofit Kft., hogy a BKV-nak gyártott formaruháival összefüggésben felmerült aggályok alaptalanok, és termékeik megfelelnek mind a tenderkiírásnak, mind pedig a minőségre vonatkozó előírásoknak. 

Mindezt az után közölte az Origo kérdésére az állami tulajdonú - többségében megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató - Kézmű Kft. vezetője, hogy hétfőn az Origo arról írt: a BKV nem vesz át a beszállítótól több formaruhát, miután azok megbuktak egy minőségvizsgálati teszten.

A rossz címke volt a hibás

Való igaz, hogy a gyártás első szériájában téves címke került a kabátokba, de amint erre fény derült a hibát azonnal javítottuk"  - írták. Az anyagösszetétel amúgy megfelel a tenderkiírásának, ezt pedig hivatalos szakvéleménnyel is bizonyítani tudják - közölte az állami cég. 

Ennek előzménye, hogy az új ruhákra érkezett dolgozói panaszokra hivatkozva nemrég a BKV egyik érdekképviselete, a Közlekedési Alkalmazottak Polgári Szakszervezete  független szakértői vizsgálatot kért, ennek megállapításait pedig az érdekvédők közzé is tették. 

Forrás: Origo