Az ilyen intézményekben a frontális oktatás helyett a diákok közötti együttműködésre építenek, és az osztályozás is más – írja a Népszava.

Hiába van tandíj, egyre többen jelentkeznek a budapesti magán- és alapítványi iskolákba, amelyekben a központi tantervtől és a „hagyományos” pedagógiai módszerektől eltávolodva szervezik a tanítási napokat

– írja a hvg.hu az Eduline nyomán. A lap oktatási szakportálja szerint többszörös túljelentkezéssel, havi 100-200 ezer forint körüli tandíjjal és többkörös felvételivel kell számolniuk azoknak a szülőknek, akik az állami általános iskolák helyett valamelyik budapesti magániskolába szeretnék beíratni a gyerekeiket. Az elmúlt két-három évben több ilyen intézmény kezdte meg működését Budapesten és környékén.

Ilyen például a Budapest School, az AKG Általános Iskola, a Real School Budapest, a Tópark Alternatív Iskola, a Miiskolánk Pilisszentiván Általános Iskola, A Jövő Iskolája Általános Iskola. Abban azonban nagyon hasonlítanak egymásra, hogy ezekben az intézményekben a frontális oktatás helyett projektfeladatokra, a diákok közötti együttműködésre építenek, és az értékelést sem a szokásos ötfokozatú skálán képzelik el. 

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!