Tegnap a Magyar Nemzet azt írta, soron kívül kaphatják meg a vakcinát az egyik piacvezető áruházlánc élelmiszer-raktárainak alkalmazottai. A Koronavírus Sajtóközpont később cáfolta az újság információját, most a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta: csak egy oltási hajlandóságra vonatkozó felmérés készült.

Bubenkó Csaba az ATV Startban elmondta, hogy történt megkeresés a Nébih részéről az élelmiszer-nagyvállalatok irányába, hogy végezzenek egy felmérést arra vonatkozóan, hogy hány ember szeretné magát beoltani, kifejezetten a raktárosokra fókuszálva.

Bubenkó szerint mindenkit be kellene oltani, mivel több millió emberrel érintkeznek.

Viszont árnyalta is a képet: a raktárak stratégiai szempontból kiemelten fontosak - ha itt probléma merül fel, több nap szükséges a helyreálláshoz. Egy napnyi leállás esetén 3-4 nap kell, mire újra tele lesznek a boltokban a polcok, ezért stratégiai kérdés, hogy ott hogyan alakul a helyzet.

Az elnök azt is elmondta, hogy a raktárakban az emberek szorosan dolgoznak egymás mellett, ezért is indokolt az igényfelmérés.

A boltok nyitva tartásának kérdésében a lazítások kapcsán megjegyezte, hogy a szakemberek véleménye számít, nem a laikusoké.

Nem priorizálna a kereskedelemben dolgozók és pedagógusok között, mindnekinek egyformán fontos a biztonsága, arra nem tud válaszolni, hogy az operatív törzs miért őket kereste meg. Egy tanulást lát, hogy foglalkoznak ezzel a kérdéssel.

Elmondta azt is, hogy ő nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, de azt nem mondta, hogy előre kerülnének, csupán azt közölte, hogy van egy ilyen felmérés.

Forrás: ATV

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!