Az új Facebook platform sok mindenben hasonlít majd a megszokott Facebookra, csak ez kifejezetten a munkahelyi közösségek számára készül speciális profilokkal – írja a hirfroccs..hu.

A januártól induló béta verzióval már hivatalos Facebook profilod is lehet. A Facebook at Work szolgáltatással létre hozhatsz egy, a személyes felhasználói fiókodtól független professzionális oldalt.

Mi az a Facebook at Work?

A Facebook at Work szolgáltatás segítségével létrehozhatsz egy olyan munkahelyi fiókot, amely elkülönül a személyes Facebook profilodtól. A Facebook at Work fiókkal felhasználhatod a Facebook eszközeit a kollégáiddal való kommunikációhoz. A munkahelyi fiókból megosztott tartalmak csak a vállalat többi felhasználója számára lesznek láthatóak. Munkahelyi fiókot csak akkor tudsz beállítani, ha a vállalatod használja a Facebook at Work szolgáltatást. Amikor egy munkatársadat meghívod, hogy csatlakozzon a Facebook at Work szolgáltatáshoz, egy e-mailt kap, amely lehetővé teszi neki a regisztrációt. A Facebook at Work szolgáltatáshoz való csatlakozást csak olyan embereknek kínálhatod fel, akik ugyanannál a vállalatnál dolgoznak.

Facebook platform munkamániásoknak

A munkahelyeket megcélzó új szociális hálón Julien Codorniou igazgató elmondása alapján szinte minden ugyanolyan lesz, mint az eredetin, néhány apróbb kivételtől eltekintve. Mivel az eddigi Facebook fejlesztések több mint 90%-át a Facebook at Workbe is beépítették, ugyanúgy lesz hírfolyam, lájkolás és csevegőablak. Az új platform felhasználói azonban speciális profilokat hozhatnak létre, amelyek különböznek a hétköznapi Facebook profiljuktól.

A szolgáltatás tesztelése már egy éve tart, az új Facebook bétateszt januárban indul. Használata meghívásos alapon történik, és első körben ingyenes lesz a vállalatok számára. A tényleges beindulás után bármilyen cég csatlakozhat hozzá, azonban a prémium szolgáltatások fizetősek lesznek.

Az új szolgáltatás olyan oldalaknak lesz versenytársa, mint a LinkedIn és a Monster. A nagy kérdés, hogy a vállalatok elfogadják-e.

Forrás: hirfroccs.hu