A 24.hu információja szerint a Mercedes-Benz magyar dolgozóit képviselő szakszervezet megállapodott az anyacég képviselőivel a következő két évre szóló béremelésekről. A megállapodást pénteken írják alá a Mercedes kecskeméti gyárában.

A német autógyártóval 2018-ban is két éves megállapodást kötött a Vasas Szakszervezet, ami 2020 végén jár le.

Forrásaink szerint a mostani tárgyalássorozat legfőbb eleme, hogy minden dolgozó számára kétlépcsős alapbéremelést biztosít a cég: 2021-ben, majd 2022-ben újra 45 ezer forinttal növelik az alapbéreket.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági bizonytalanság miatt különösen fontos az alkalmazottak számára, hogy a Mercedes-Benz a következő két évre létszám-megtartási garanciát vállalt, azaz kötelezte magát arra, hogy nem csökkenti a közel 4200 fős munkavállalói létszámot.

Emellett a járványhelyzetben végzett munka elismeréseként úgynevezett „koronabónuszt” is kifizetnek. Az egyszeri juttatás a németországi dolgozók esetében 1000 euró volt, Magyarországon bruttó 200 ezer forintot kapnak a cég dolgozói, amit még az idén, karácsony előtt átutalnak.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára 2019-ben mintegy 190 ezer Mercedes-Benz kompakt autót állított elő, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2019-ben közel 3,7 milliárd eurós forgalmat ért el.

Forrás: 24.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!