A kormányzat azután kéri ki a testület véleményét, hogy a kereskedelmi szakszervezetek az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését kérték – írja a HVG.

A hazai kereskedelmi vállalkozások szakmai, érdekképviseleti szervezetei a 65 év felettiek számára fenntartott vásárlási idősáv átmeneti szüneteltetését kérik az adventi időszakra. Az érintettek azzal érvelnek, hogy ezzel enyhíthető lenne az ünnepek előtt jellemző zsúfoltság az üzletekben, ami a legnagyobb forgalmú hetekben segítheti a járvány elleni védekezést.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtökön bejelentette, hogy a kormány az idősek vásárlási sávjának esetleges módosításáról egyeztet az intézkedést kezdeményező Idősügyi Tanáccsal, amelynek elnöke Orbán Viktor miniszterelnök.

Az idősávot a járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló lépésként november 24-étől vezették be újra. Ennek értelmében minden hétköznapon 9 és 11, hétvégén pedig 8 és 10 óra között csak 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, drogériákba és gyógyszertárakba.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!