Székesfehérvár kormánypárti városvezetője szerint "a Kamara és Parragh úr porcelánbolti elefántként szeretné letarolni az önkormányzati szektort..." – írja a Népszava.

 Hosszas Facebook-bejegyzésben reagált Cser-Palkovics András arra a nyilatkozatra, amelyet Parragh László adott a Magyar Nemzetnek. Mint ahogy a Népszava is beszámolt, a köztestület elnöke itt arról értekezett, hogy el kellene venni az önkormányzatoktól az iparűzési adót.

Ha röviden szeretnék válaszolni Elnök Úrnak: kérem, hagyja már békén a vállalkozások környezetét és a munkavállalóik életminőségét biztosító településeket!

- fogalmaz írásában a kormánypárti politikus.

Szerinte értékelhető a vállalkozások terheinek könnyítése, az iparűzési adót pedig nem szabad emelni semmiképpen sem. Úgy látja," egy szakmailag is rossz, de látványos javaslat" óriási károkat okozna azoknak, akik számára az önkormányzatok munkája a létminőség fontos része. Vagyis az összes magyar polgárnak, "de a fehérváriaknak biztosan....a Kamara és Parragh úr azonban porcelánbolti elefántként szeretné letarolni az önkormányzati szektort" - áll Cser-Palkovics András értékelésében.  Egyúttal úgy látja, a javaslat nem nyújt valós segítséget az érintett vállalkozásoknak.  

Felmerül tehát a kérdés: kiknek is szeretne valójában kedvezni a Kamara? Mert az biztos, hogy a vállalkozásokon és azok munkavállalóin nem fog segíteni, ha a települések bezárják a bölcsődéket, óvodákat, színházakat, leállítják az autóbuszokat, megszűnik a helyi közösségi közlekedés, befagynak a helyi vállalkozóknak is munkát adó lokális fejlesztések, felújítások, nem szedik a szemetet, nem rendezik a közterületeket.

Bejegyzésének végén a fideszes polgármester arra kérte a kamarai tagokat és a gazdasági szereplőket, gondolják meg alaposan, milyen javaslatot tesznek. Ezzel a kihívással is megbirkózunk még, de csengjen ismerősen a mondás: “ne tetézd, ne tetézd!”

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!