Miután a kedd éjféltől hatályba lépett szigorú járványügyi intézkedések miatt nem tartható fenn az eddigi formájában a Színház- és Filmművészeti Egyetem blokádja, az ellenállás zászlóit, molinóit megőrzésre átadták a diákokkal szolidaritást vállaló színházaknak – írja a HVG.

71 nap után az SZFE hallgatói felbontották a Vas utcai és a Szentkirályi utcai épületek blokádját, az egyetemfoglalás jelképeit pedig átadták azoknak a színházaknak, akik az elmúlt időszakban teret adtak az Ódry Színpad előadásainak. Így félig formális keretek között – a diákok saját himnuszát, a Hej, a titkos egyetemet énekelve – nyújtottak át a hallgatók zászlót vagy molinót a Katona József Színháznak, az Örkény István Színháznak, a Radnóti Miklós Színháznak és a Trafónak. 

Bár a járvány megakasztotta a diákok egyetemfoglalását, a hét elején közölték, hogy a blokádot valójában nem adják fel, hanem "magukkal viszik". Mint fogalmaztak: „az ellenállás egy ideig az épületeken kívül folyik majd. Akár ezek közt a falak közt, akár otthon, karanténban kell az autonómiáért küzdenünk, az egyetem mi vagyunk. A blokád addig tart, amíg a hatalmi elnyomás meg nem szűnik.”

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!