A kereskedelemben dolgozók részben jó hírt kaptak, hogy nincsenek a tavaszihoz fogható korlátozások, ám azok a munkavállalók, akik most elmozdulnak válságba került munkahelyükről, lehet, már nem visszacsábíthatók egy hónap múlva, ez pedig komoly átalakuláshoz is vezethet - vélik az InfoRádiónak nyilatkozó szakértők.

A miniszterelnök bejelentése alapján egyértelmű, hogy a boltoknak, üzleteknek, a különböző szolgáltató helyeknek legkésőbb este 7 órakor be kell zárniuk.

A nem létszükségleteket kielégítő szolgáltatók, köztük a mozik és a vendéglők pedig ki sem nyithatnak - mondta az InfoRádiónak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, aki szerint a mostani korlátozások a tavaszi intézkedésekhez képest előnyösebb feltételeket biztosítanak a kereskedelemnek.

"Nagyon fontos változás, hogy a kormány meghatározza a nyitvatartás lehetséges idejét, és további különbség, hogy az iparcikküzletekre nem vonatkozik külön korlátozás, tavasszal egy részük nem volt felkereshető" - ecsetelte Vámos György.

A bevételkieséssel kapcsolatban leszögezte, esélylatolgatásokba most kár és nem is etikus belemenni.

Azt viszont el kell mondani, hogy az alapvető javakhoz vagy a karácsonyi ajándékokhoz előreláthatóan hozzá lehet jutni

- tette hozzá.

Forrás: Infostart

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!