Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, aki az egészségügyért is felelős vasárnap Facebook-on közzétett videójában elmondta, egész életét a magyar egészségügyben élte le, ezért ismeri a magyar egészségügy teljesítőképességét, a magyar orvosok, és nővérek szakmai tudását, lelkiismeretességét.  Éppen ezért meg van győződve arról, hogy a legnehezebb időkben is számítani lehet rájuk. A Mérce cikke.

Mi is meg vagyunk róla győződve, hogy számítani lehet a legnehezebb időkben is a lehetetlen munkakörülmények között, végletekig kizsigerelve zsonglőrködésre kényszerített ápolókra, orvosokra és mentősökre, a hosszú évek munkájával lerohasztott magyar egészségügy dolgozóinak személyes helytállására, csakhogy ahhoz Káslerre is szükség lenne.

Nem feltétlen párthű kórházigazgatók kinevezésében. Nem a  koronavírus-járvány bődületesen gyenge kezelését elfedő lakosság-hibáztatásban. Nem a senkivel nem egyeztetett, négy órás véleményezés után átnyomott „bérrendezésben”, ami több gondot és bérfeszültséget okoz, mint amennyit segít.

Esetleg számíthatnának Kásler Miklósra a napi 12-24 órás műszakokban dolgozó mentősök, akiknek valószínűleg már jelentős hányada maga is elkapta a koronavírust, vagy átesett rajta, miközben mentőfeladatai mellé a nyakába varrták még a teszteléseket is.

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara is számíthatna jó esetben Kásler Miklósra, hogy egészségügyi dolgozók ne hagyják el tömegesen az országot, miután egy újabb szemfényvesztő törvénnyel juttatta magát kommunikációs előnybe a kormány, mellőzve a tényleges segítséget, korlátozva az orvosok munkavállalását és az ápolók/személyzet béreinek korrekt rendezését.

Ha ezekben számíthatnak majd Kásler miniszterre az egészségügyisek, talán majd akkor lehet körbeudvarolni őket teátrálisan.

De addig is kézzelfogható segítségre lesz szükség, és nem üres frázisokra.

Forrás: Mérce

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!