A házelnök szerint gyilkos hazugság, amit a liberálisok harminc éve erőltetnek a közoktatás értéksemlegességéről – olvasható a Népszavában.

 Terjedelmes interjút adott a kormánypárti Mediaworks csoport-alá tartozó Szabolcs-Szatmár Bereg megyei hírportálnak, a szon.hu-nak Kövér László. Interjúnak csak nagy jóindulattal nevezhetjük, mivel többek között a következő kérdésekkel izzasztotta meg beszélgetőpartnere a fideszes politikust: 

  • A házelnöki poszton egykori elődje, Tisza István sokat küzdött az akkori ellenzékkel. Ezt Ön sem ússza meg. Hogyan tekint az obszcén feliratos, krumplis provokációkra, az Országházhoz méltatlan viselkedésre?
  • Napi munkájában éli meg az értékrendek, világok harcát. Ez látható például az uniós színtéren, legyen az elvi sík, mint a jogállamiság értelmezése, vagy olyan gyakorlati téma, mint a migráció és Európa belbiztonsága.
  • Vagyunk páran, akik férfiként megmaradunk „fehér, keresztény, heteroszexuális rémisztő képződménynek”, és gyermekeket nevelünk fel. A kormány hatalmas energiákat és nem kevés pénzt fordít a népességfogyás megállítására, míg mások „nem akarják teleszülni a világot”. Ez is világok harca – nem túl reménytelen?

Így Kövér László zavartalanul fejthette ki, hogy a nyugati országokban jelenleg Európa felszámolása zajlik, amiben a magyar kormány nem kíván résztvenni. A demográfiai kérdésekről szólva kijelentette, akik nem akarnak gyereket vállalni, azok az önfelszámolás útjára lépnek. 

Márpedig az egy megfellebbezhetetlen igazság, hogy a világ azoké, akik teleszülik.

A házelnök hangsúlyozta, a kormánynak célja, hogy megfordítsák a magyar nemzetet a demográfiai lejtőn, ehhez pedig állami eszközökkel bontják el a vágyott gyermekek megszületése előtt álló anyagi gátakat. Szerinte a magyar kormány családtámogatási rendszere egyedülálló a világon, amelyre a GDP 5%-át fordítják. Ez szerinte rövidtávon is hoz eredményeket. (Kövér László nem beszélt róla és a kérdező is "elfelejtette" megemlíteni, hogy évek óta nem emelkedett a családi pótlék mértéke - a szerk.) A fiatalabb generációkról szólva elmondta, nekik összezavarodik az értékrendjük, mivel egymást sem értik meg feltétlenül. 

Ki kell mondjuk azt, hogy gyilkos hazugság, amit a liberálisok harminc éve erőltetnek a közoktatás értéksemlegességéről. A közoktatás kultúrát közvetít, azaz értéket, s hogy mi az érték, azt a közösség dönti el.

Ezért csak az elődök örökségét kell továbbvinni, mert csak úgy lehet továbbélni. Szerinte aki a közösségi hovatartozását megtagadja, az valójában saját magát, őseit, egyben a jövőjét tagadja meg.  Az európai politika pedig "hozzákezdett az európai civilizáció, kultúra felszámolásához. Nekünk itt, Közép-Európában talán maradt még annyi tartalékunk, hogy ennek ellen tudjunk állni." A teljes interjút ide kattintva olvasható el.  

Forrás: Népszava

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!