A foglalkoztatás biztosítása érdekében a munkáltatói és a munkavállalói oldal tegnap megállapodott a határozott idejű szerződések elkövetkezendő időszakra vonatkozó kezeléséről – írja Facebook-oldalán az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ).

Az egyezség értelmében a 2020. március 18-án megkötött, a foglalkoztatás biztonságát támogató intézkedésekre vonatkozó megállapodás 7. pontját 2021. július 31-ig a felek nem alkalmazzák.

AZ INTÉZKEDÉS KÖVETKEZTÉBEN A JELENLEG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ HATÁROZOTT IDEJŰ SZERZŐDÉSEK CSEKÉLY MÉRTÉKBEN KERÜLNEK KIFUTÁSÁRA, NAGYOBB ARÁNYBAN PEDIG MEGHOSSZABBÍTÁSRA.

A beszámolóból kiderül, hogy

AZ ELMÚLT IDŐSZAKBAN TAPASZTALT POZITÍV PIACI VÁLTOZÁSOK ÉS A MEGRENDELÉSEK NÖVEKEDÉSE LEHETŐVÉ ÉS EGYBEN SZÜKSÉGESSÉ TETTE A VÁLLALAT SZÁMÁRA A HATÁROZOTT IDEJŰ SZERZŐDÉSSEL RENDELKEZŐ MUNKATÁRSAK TOVÁBBI FOGLALKOZTATÁSÁT.

Az AHFSZ hangsúlyozta, hogy a munkavállalói érdekképviseletek törekvéseivel összehangolt intézkedés nyomán a megállapodással biztosítani tudják a jelenlegi munkatársi állomány foglalkoztatását az elkövetkezendő időszakban is.

Érdemes megjegyezni, hogy már korábban is voltak információk arra vonatkozóan, hogy egyre jobban teljesít a győri Audi-gyár. Lőre Péter, az Audi Hungaria vállalati kommunikáció és kormánykapcsolatok vezetője nemrég konferenciánkon beszélt arról, hogy az elmúlt időszakban a nemzetközi autópiacok élénkülése tapasztalható, kiemelten igaz ez Kínára, a világ legnagyobb autópiacára. Az autóeladások felfutásának köszönhetően pedig arra számít, hogy az Audi Hungaria nagyon jó második félévet fog tudni zárni.

Forrás: Portfolio

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!