A szakszervezeti elnök szerint az érettségi időszakában sokkal jobban szabályozottnak érezték a rendszert. Most nem tudják, mi fog történni a koronavírus miatt a diákokkal és a pedagógusokkal.

Őrült bizonytalanság és félelem van az egész világban, de az oktatásban főleg

– erről beszélt Szabó Zsuzsanna az ATV Start című műsorában. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke megemlítette, hogy az érettségi idején, mikor arról beszélt mindenki, hogy legyenek-e a vizsgák vagy sem, sokkal alacsonyabb volt a koronavírus-fertőzöttek száma, ráadásul minden diák és tanár távoktatásban vett részt. Mint mondta, a magas fertőzésszámok teljesen bizonytalan állapotot generálnak.

Sokkal jobban szabályozottnak éreztük az érettségi időszakát. Itt most nem tudjuk, hogy mi fog történni. Még augusztus elején írtunk levelet az államtitkár úrnak, azt kérve, hogy szabályozzák le, mit kell tenni egy újabb járványhelyzet esetén

– mondta a műsorban.

A szakszervezeti elnök szerint ki kell derülnie annak, hogy melyik tanár kaphatta el esetleg a fertőzést, az indulásnál szerették volna kiszűrni ezeket a pedagógusokat. Példaként említett egy Győr melletti kisfalut, ahol az egész tantestület karanténba került, miután volt egy tanítónő, aki a tantestületi értekezleten részt vett.

Azt is kérték, hogy legyen csoportbontás, szedjék szét az osztályokat. A PSZ azt kérte, vizsgálják felül azokat a tantárgyakat, melyek azok, ahol lehet játszani az időkeretben, hiszen például a testnevelésórán a személyes kontaktus elkerülhetetlen. Az EMMI szerint a minden napos testnevelésóra a megfelelő távolságtartással és a szabad levegőn megtartható.

Szabó Zsuzsanna szerint, ha szükség van rá, akkor ki fognak állni a pedagógusok és a diákok mellett, hogy ne legyenek kitéve a fertőzés veszélyének.

Forrás: ATV