A Linkedin és a Marie Claire közös cikket publikáltak arról az angliai kutatásról, amiben megpróbálták felmérni, milyen lesz a járványkorszak utáni munka világa. Bár a reprezentatív felmérés kifejezetten a brit populációról szólt, a következtetései sok területen megfelelők lehetnek – olvasható a Forbes oldalán.

Az eredmények szerint a dolgozó lakosság 59 százaléka, köszöni, nem szeretne többet visszamenni az irodába, vagy legalábbis többet szeretnének otthonról dolgozni a jövőben, mint korábban. 25 százalék megelégedne heti két otthoni munkanappal is, 26 százalék viszont már inkább három napot töltene odahaza.

A válaszadók 52 százaléka még ódzkodik a vírustól és ezért nem szándékoznak tömegközlekedni – a Marie Claire emlékeztet, hogy a spanyolnátha után öt évig pangott a vasúti közlekedés. Ugyanakkor majdnem ennyien vannak azok, akik félnek, hogy elvesztik az állásukat – 47 százalék aggódik emiatt, főleg a 35-44 év közöttiek.

A válaszadók 18 százaléka új munkakörbe vágyik, hogy elérhesse az áhított home office-t, 16 százalék pedig akár iparágat is váltana emiatt. És mindösszesen 2 százalék az aránya azoknak, akik 16 és 24 év közöttiként inkább nem akarnak otthonról dolgozni többé.

A kutatáshoz írt kommentár szerint a dolgozók jobban törődnek a mentális egészségükkel, mint a karantén előtt, és egyre fontosabb nekik a munka és a magénélet közti egyensúly fenntartása. Ez egyébként furcsamód átlagosan jobb lett a bezárkózás alatt.

Ezt az állapotot megőrizendő a Linkedin arra jutott, hogy a munkáltatók egyrészt el kell búcsúzzanak a kilenctől ötig tartó irodai munkától, másrészt muszáj alkalmazkodniuk a dolgozók igényeihez, mert ha nem hagynak elég teret a szabad időbeosztásnak, sokan dönthetnek az elvándorlás mellett.

Forrás: Forbes

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!