Jótékonysági rendezvény keretében a Fővárosi Nagycirkuszban és a Fővárosi Állatkertben látják vendégül vasárnap a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) szociálisan érintett kollégáit és családtagjait.

A szervezet azzal kereste meg a két intézményt, hogy járuljanak hozzá és tegyék lehetővé a rendvédelemben dolgozó, szociálisan érintett kollégák, a rendvédelem hősi, szolgálati halottainak hozzátartozói, továbbá a nagycsaládos munkatársak számára, hogy részt vehessenek egy egész napos jótékonysági rendezvényen - mondta el Dobson Tibor, a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke az MTI-nek.

    A két intézmény közreműködésével 1500 vendéget várnak a vasárnapi programra, amelynek keretében délelőtt a cirkusz aktuális előadását tekinthetik meg a családok, délután pedig az állatkert látja őket vendégül térítésmentesen.

    „A Magyar Rendvédelmi Kar egyik fő célja a szakmai képviseleten túl a közösségépítés, közösségerősítés, ezért szervezünk ilyen eseményeket hagyományteremtő szándékkal" - emelte ki az elnök, aki arról is beszélt, hogy tavaly az operettszínházba, idén pedig a József Attila Színházba szerveztek hasonló programot.

    Mint mondta, szeretnék továbbá minden évben vendégül látni kollégáikat gyermekeikkel együtt egy adventi programon is. Idén ennek első eseményeként november végén az Oszi boszi, a repülő nagyanyó című előadást láthatják majd a vendégek a Budapesti Operettszínházban.

    A jótékonysági program költségeit az MRK fedezi, az intézmények pedig kedvezményes jegyárakkal csatlakoznak a jótékonysági akcióhoz.