A Kásler Miklós imidzsét felturbózni hivatott Miniszteri Percek negyedik adásában a miniszter a digitális oktatást, a pedagógusokat, a NAT-ot és persze a magyar kormányt dicsérte.

Kásler azzal kezdte, hogy rendkívül nagyra becsüli a magyar pedagóguskart, akik gyakorlatilag egyetlen hétvége alatt át tudtak állni a digitális oktatásra. "Úgy ítélem meg, a gyerekek, a pedagógusok és a szülők is élvezték az előnyeit. Az a tömeges igény, hogy a későbbiek során nagyobb jelentősége legyen az ilyen oktatásnak."

Az új Nemzeti Alaptantervvel kapcsolatban megjegyezte, hogy "hála istennek, mindenkinek van véleménye", és mivel ez a sok száz vélemény be is érkezett, ők pedig szépen fel is dolgozták, így "sikerült egy olyan bázistartalmat kialakítani, ami ötvözi magában az európai értékek és a nemzeti identitás legfontosabb elemeit, emellett korszerű ismereteket is átad."

Azt, hogy a nemzeti identitásnak milyen nagy jelentősége van a NAT-ban, Kásler Miklós azzal érzékeltette, hogy megjelenik benne még Trianon 100 éves évfordulója is.

Majd közölte, hogy a kormány "figyelmet fordít a pedagógusbérek folyamatos emelésére is, ebben egységes a kormány és a pedagóguskar is." Hozzátette, a 2008-as válság idején bezzeg az akkori kormány nem így reagált, akkor csökkentek a bérek, ezért különösen büszke, hogy a mostani kormány nem a 2008-as példát követi.

Forrás: Magyar Narancs

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!