Az elmúlt időszakban Békéscsabán is szembesültek az orvoshiány okozta problémákkal. Ezért korábban a közgyűlés úgy döntött, hogy ösztönözni fogják a háziorvosok, a gyermekorvosok és a fogorvosok munkavállalását.

A minap Szarvas Péter polgármester sajtótájékoztatón ismertette az orvosok letelepedését támogató, 2025-ig szóló programjukat, amelynek három fő eleme van – írja a beol.hu.

A város havonta 40 ezer, 26 ezer 800, valamint 32 ezer forint támogatást nyújt a szakembereknek attól függően, hogy saját, önkormányzati vagy bérelt ingatlanban rendelnek. Az önkormányzat kész 2,5 millió forint szabadon felhasználható forrást adni annak a szakembernek, aki Békéscsabán vállalna munkát és a központi praxistámogatást nem veheti igénybe.

Emellett Békéscsabai Háziorvos elnevezésű kártyát adnak azoknak, akik az egészségügyi alapellátást végzik a városban. Ez a településhez való kötődést erősíti. A szakember jogosult lesz bizonyos szolgáltatások igénybevételére, évente összesen 100 ezer forint értékben. Ilyen például, hogy 30 alkalmas bérletet kap a strandra, ingyenes bérletet a Jókai Színházba, illetve a női röplabdások, női kézilabdások vagy a futballisták meccsein is térítésmentesen vehet részt.

Forrás: hirklikk.hu