Három hónapja az Emmi engedélye kell bármilyen egészségügyi végzettségű dolgozó külföldre utazásához. Az érintettek így nem tudnak külföldön pénzt keresni, az ügyintézés nehézkes, és a petíció szervezői szerint aránytalan korlátozással állnak szemben a károsultak – olvasható a Pesti Hírlapban.

 Már 3250 összejött a tervezett 4000 aláírásból annál a Magyar Orvosok Szakszervezete által indított petíciónál, amely azt kéri a kormánytól, vonja vissza az egészségügyi dolgozók külföldre utazásának korlátozását.

Lassan három hónapja Magyarország területét egészségügyi végzettséggel rendelkező személy kizárólag az ágazati miniszter engedélyével hagyhatja el – ha kap engedélyt egyáltalán

írják.

A határokat folyamatosan nyitják az országok, de az egészségügy dolgozói csak engedéllyel mehetnek külföldre továbbra is. Az is, akinek egészségügyi végzettsége van, de nem dolgozik az egészségügyben. Ez a korlátozás nem szükségszerű és nem arányos, írja a petíció. A kiutazási korlátozás a munkavállalásban is korlátozza a dolgozókat.

Az ügyintézés lassú, nehézkes, olykor egyáltalán nincs válasz a kérelmekre. Sok az elutasító rendelkezés is.

Forrás: pestihirlap.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!