Egy amerikai pénzügyi tanácsadó cég, az Evercore Partners 15-25 ezer dollárt kínál a már felvett, de még munkába nem állt pályakezdőinek, ha hajlandók fél-egy évvel elhalasztani a belépés időpontját – írja a Wall Street Journal nyomán a g7.hu.

 A lap külső HR-szolgáltató cégektől származó értesülése szerint a tanácsadó vállalat 15 ezer dollárt (nagyjából 4,6 millió forint) kínál azoknak, akik nyár helyett csak januárban állnak nála munkába, 25 ezret (7,6 millió forint) pedig azoknak, akik egy teljes évvel elhalasztják a belépésüket. (Az Evercore nem kommentálta az üzleti lap értesülését.)

Hasonló lépésre nem volt példa az Egyesült Államok pénzügyi központjának számító New York-i Wall Streeten a 2008-2009-es válság óta. Igaz, most nem fenyegeti a válság létükben a pénzügyi vállalatokat, de várhatóan így is kevesebb lesz például felvásárlásból, márpedig az ezekhez kapcsolódó tanácsadás az Evercore egyik legfőbb tevékenysége.

Talán ennél is fontosabb, hogy egyelőre nincs hol betanítani az új kollégákat, hiszen a bankok és más pénzügyi cégek irodái lényegében üresek március óta a járvány miatt. Márpedig a képzésnek és a céges kultúra átadásának bejáratott módszerei vannak a Wall Streeten, ahova minden évben frissen végzettek ezrei áramolnak, hogy kezdő pozíciókban két év alatt kitanulják a pénzügyi szakma csínját-bínját.

Az újonnan felvettek tömeges elküldéséről egyelőre nincs szó, de a beléptetés és a kezdő tréningek mindenhol virtuálisan zajlanak, és az időtartamukat is rövidebbre szabták. A McKinsey és az Accenture tanácsadó cégek pedig későbbre tolták az eredetileg ősszel belépők kezdési időpontját.

Forrás: g7.hu