Megyei konferenciákat szervez a kormány által létrehozott pedagóguskar az alaptantervről, talán még a miniszteri biztos is ott lesz, ha tud – írja a HVG.

Majdnem egy hónappal az után, hogy megjelent az új Nemzeti Alaptanterv, a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Kar bejelentette, hogy szakmai rendezvénysorozatot indít róla. A tanárok személyesen találkozhatnak az alaptanterv készítőivel, és kérdezhetnek tőlük – írja a Magyar Nemzet.

A konferenciát minden megyében megrendezik, a tervek szerint a minisztérium képviselői, illetve „lehetőség szerint” Hajnal Gabriella miniszteri biztos részvételével. A rendezvényeken kérdőíves felmérést is készítenek, majd azt eljuttatják a minisztériumhoz.

Az MTA Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya azt írta: a tanterv nemhogy nem segíti, egyenesen gátolja az irodalomtanítás szakmai megújulását és az irodalmi kultúra fenntartását, a legjobb az lenne, ha visszavonnák az egészet. Az Oktatói Hálózat szerint a legkevésbé sem segíti elő, hogy a fiatalok elsajátítsák a sikeres életvitelhez és munkavállaláshoz szükséges kompetenciákat az iskolában.

Forrás: HVG

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!