Az Indexhez is eljutott az az email, amit állítólag a Bács-Kiskun megyei Kelebia postavezetője írt, mielőtt öngyilkosságot követett el. A levélben K.L. azt írja, hogy 46 éven keresztül dolgozott a postánál, ám ott dolgozóként már úgy érzi, kilátástalan a helyzet. Levele szerint túl nagy szerepet kapott a munkájukban az értékesítés, a munkakörülmények pedig eközben elkeserítőek: kevés a munkavállaló, emellett pedig akad olyan posta, ahol a vécé egy pottyantós, a kert végében. 

Sértő, bántó, megalázó körülmények, hogy a fizetésekről ne is beszéljünk

– áll az emailben, csakúgy, mint az is, hogy haláláért kizárólag a céget hibáztatja.

A szerkesztőségünkhöz küldött képernyőmentések alapján a vezérigazgató köremailben adott tájékoztatást. Az előbbihez hasonlóan ennek a levélnek a valódiságát sem erősítették meg, ugyanakkor az áll benne, hogy a postavezető halála előtt értetlenül állnak, információik szerint a K.L. által vezetett posta működése minden tekintetben megfelelt az elvárásoknak. A vezérigazgató arról is ír, hogy az ügyet a posta és a rendőrség is vizsgálja, kéri, kezeljék az egészet diszkréten, és amíg a vizsgálat le nem zárult, senki ne nyilatkozzon.

Az ügyben kerestük a Magyar Postát, a cég kommunikációs osztálya az alábbi választ adta:

A Magyar Posta vezetése megrendüléssel értesült a kelebiai postavezető haláláról. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja, ezért az ügyről a posta nem nyilatkozhat. Társaságunk belső vizsgálatot indított az ügy körülményeinek tisztázására. A vállalat mindent megtesz, hogy a következő időszakban segítse a családot és a postás kollégákat a gyász feldolgozásában.

Forrás: Index

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!