A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség díjazta a családbarát, diszkriminációmentes munkahelyeket – írja a munkajog.hu.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) 2015. november 12-én a Personal Hungary 12. Emberierőforrás- menedzsment Szakkiállításon szervezte meg a „Legjobb Női Munkahely 2014" Pályázat ünnepélyes díjátadóját. A „Legjobb Női Munkahely 2014" pályázat keretében a 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató munkáltatók kategóriájában nem érkezett be elegendő jó színvonalú pályázat,  ezért a Bíráló bizottság 2015. november 8-i ülésén határozott, hogy az MNKSZ nem ad át díjat ebben a kategóriában.

A 250 fő alatti munkavállalót foglalkoztató vállalatok kategóriában díjazottak:

III.Díj

Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány

Az Alapítvány szolidáris a női munkavállalókkal minden szinten. Intézményi felépítésük is tükrözi ezt, mivel képviselőik (2 fő) és vezetőségük (4 fő) női munkavállalókból áll. A munkatársaik nagy része (23 fő) női munkavállaló.

Az alapítvány integrált intézmény, ahol a munkavállalók több mint 30%-a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő személy. A munkavállalók jogai, felelősségei az esélyegyenlőség szem előtt tartásával történik.

Női munkavállalóik élethelyzetéhez alkalmazkodó munkavégzés, munkakör és munkaidő kialakítása, minden esetben egyéni egyeztetés alapján személyes megbeszéléssel alakul ki.

Az alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy segítse a fogyatékossággal élő emberek társadalmi beilleszkedését, oly módon, hogy számos munkakörben foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő személyt. A betöltött munkakörök mindegyike az egyén végzettségéhez, adottságaihoz, készségeihez igazodik.

II.Díj

XAPT Hungary Kft.

A tanácsadó cég életében az elmúlt 1,5 évben jelentős változások történtek.

Új területetek/csapatok alakultak melyek élére női vezetőket választottak. Középvezetőiknek közel fele női munkavállaló.

Több kismama érkezett vissza az utóbbi időben, hogy újra dolgozhasson.

Várandós munkatársaik számára lehetővé tesszük az otthoni munkavégzést, hogy ameddig úgy gondolják, munkában tudjanak maradni.

Függetlenül attól, hogy a munkatárs milyen pozícióból ment szülési szabadságra, visszatérésekor próbálnak olyan munkarendet és pozíciót találni számára, ami a lehető legjobban megfelel élethelyzetének. Rugalmas munkarendet biztosítanak, hogy időben el tudjanak menni a picikért a bölcsődébe/óvodába. Nyári tábort terveznek biztosítani a dolgozók gyermekeinek.

Nagyon fontos számukra a pályakezdő nők támogatása. Fiatal lányoknak megmutatják, hogy egy IT cégnél milyen  lehetőségük van, ha ezen a pályán szeretnének elhelyezkedni. 

A cég nem alkalmaz semmilyen etnikai, nemi, korra vonatkozó megkülönböztetést új munkatársak kiválasztása során.

Szabályozással, a Dolgozói kézikönyv, az Esélyegyenlőségi nyilatkozat kiadásával mindezt dokumentálják is.

I.Díj

GIMEX-Hidraulika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A rendszerváltás után alakult, ma 22 éves tapasztalattal rendelkező családi kisvállalkozás, vezetője hölgy édesapjától vette át a céget. Fő profiluk a műszaki kereskedelem, a gépipar és az autóipar területén beszállítóként tevékenykednek.

A 2013-tól a győri telephely a háromszorosára nőtt, a cég kisvállalkozásból lassan középvállalkozássá válik. A foglalkoztatottak száma 22 főre emelkedett, ebből 8 női munkatárs, ebből 2 fő vezető pozícióban, akik tagjai a 4 fős menedzsmentnek. A vállalkozásnak jelenleg 3 nő a tulajdonosa, valamint 35 év alatti női az ügyvezetője.

A Gimexet a kezdetektől a rendszeretet, rendszerszemlélet, korrekt üzletfilozófia, az adó- és áfa-csalás elutasítása, a minőség szem előtt tartása, értékes végtermék előállítása, szavahihetőség és szakértelem jellemzi. A dolgozói számára a folyamatos képzést és a teljesítményt segítő munkakörnyezet kialakítása jellemzi.

Nemtől függetlenül szívesen alkalmaznak pályakezdőket is, mert formálhatóak, lelkesek, tanulékonyak, van bennük lehetőség. Az utóbbi 1 évben 2 pályakezdőnek számító fiatal női munkatársat vettek fel.

Amennyiben a családoknak, nőknek szükséges rugalmasabb munkaidőt, részmunkaidőt és az otthoni munkavégzés lehetőségét is biztosítják.

Legjobb Női Munkahely 2014 Különdíj:

Végvári Cukrász Kft. Budapest


   A cég nagy gondot fordít a magán élet és a családi élet munkával való összehangolására. Alapelve, hogy a családi életet segítő hozzáállás nagymértékben hozzájárul a kiegyensúlyozott munkavégzéshez. A cég a nemi különbségtétel szokásának felszámolásával, kizárólag a szakmai tudás alapján támogatja a karriert és az előremenetelt a nők esetében is.

Forrás: munkajog.hu