Nem tágít az új szabályozástól Kásler Miklós minisztériuma, a szakértői véleményt viszont elfogadják felmentésként – írja a Népszava.

 A kezdeti riadalom után szóba álltak az Emberi Erőforrások Minisztériumában Szél Bernadettel, aki a parlamenti szavazás helyett inkább ide látogatott el, hogy az oktatási törvényről érdeklődjön. A független képviselő új részleteket tudott meg a beiskoláztatás új szabályairól. 

 Mint Facebook-bejegyzésében írja, az EMMI nem áll el attól, hogy már 6 évesen iskolába küldje a gyerekeket – hiába kérte ennek halasztását Kozma Ákos alapjogi ombudsman is, emlékeztetve rá, hogy a november végén bejelentett döntés felkészületlenül érte a szülőket.

Felmentést a szabályozás alól jövőre január 31-ig, 2021-től pedig január 15-ig kérvényezhetnek a tárcától a szülők jö.Szél ugyanakkor egy másik lehetséges megoldásra is felhívta a figyelmet:

a minisztériumnál megerősítették, hogy a kérvényt kiváltja a pedagógiai szakszolgálatok véleménye, amennyiben ők is javasolják, hogy a gyereket csak hétévesen küldjék iskolába.

„Most megerősítést kaptam a legilletékesebb helyről, hogy ez a lehetőség él, vagyis a szülők bátran forduljanak a szakszolgálatokhoz! A január 31-ig beszerzett vélemény kiváltja a kérvényt!” - sürget mindenkit a képviselőnő.

Szél Bernadett örül, hogy legalább ezt sikerült tisztázni, bár továbbra is súlyos hibának tartja a kormány kapkodását a beiskolázással kapcsolatban. „Köszönöm, hogy végül fogadtak ma és ezek a lényeges információk napvilágra kerülhettek. Sokkal inkább ez lenne a helyes irány és nem a jogfosztás meg a büntetősdi. De a Fidesz már elkárhozott, aki helyettük jönni fog, attól azt várom, hogy kiszámítható, kiegyensúlyozott életet tudjon biztosítani az országnak. És kiemelten a gyermekeknek”-  teszi hozzá a politikus.

Forrás: Népszava

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!